Meer informatie over spreekuren
Home / Praktische informatie / Spreekuren
In onze huisartsenpraktijk kunt u terecht op verschillende spreekuren. Voor het spreekuur dient u altijd vooraf een afspraak te maken.
Spreekuur van de huisarts/ verpleegkundig specialist
Spreekuur huisarts/verpleegkundig specialist
Via patiëntenportaal/per telefoon een afspraak maken:
- Ochtend: 08:00 – 11:00
- Middag: 14:00 – 15:30
- Een afspraak voor één klacht duurt 15 minuten.
Let op: Via het patiëntenportaal kunt u geen dubbele afspraak maken. Heeft u meerdere klachten of meer tijd nodig? Dan plannen we graag een consult van 20 minuten voor u in. Geef dit altijd aan bij de assistente bij het maken van de afspraak.


Telefonisch spreekuur
De huisarts/verpleegkundig specialist houdt dagelijks telefonisch spreekuur van 11:30 tot 14:00. Soms kan het zijn dat u later op de dag wordt gebeld.
Dit spreekuur is bedoeld voor eenvoudige vragen en uitslagen van onderzoeken.
Via het patiëntenportaal kunt u een telefonische afspraak inplannen of door te bellen naar de assistente.
E-consult
Als u gebruik maakt van het patiëntenportaal, kunt u digitaal uw vraag stellen aan de huisarts.
Let op: Voor vragen over uw kind of iemand anders, moet u het patiëntenportaal van die persoon gebruiken. Het is niet mogelijk om via het portaal van een ander een vraag te stellen. Het patiëntenportaal is strikt persoonlijk!
Huisbezoek
Als u niet naar de praktijk kunt komen, bijvoorbeeld vanwege ziekte of mobiliteitsproblemen, kan de huisarts/verpleegkundig specialist u thuis bezoeken.
Vraag het huisbezoek bij voorkeur voor 10:00 uur aan. De assistente beoordeelt, samen met de huisarts/verpleegkundig specialist, of een huisbezoek nodig is.
Spreekuur praktijkondersteuners Somatiek (POH-S)
Onze huisartsenpraktijk is aangesloten bij een regio-organisatie (Sterkz.org). Binnen Sterkz.org werken huisartsen samen met elkaar en andere zorgverleners om de mensen in de stad Utrecht goede zorg te geven.
Voor mensen met een chronische aandoening is het belangrijk dat de zorg goed op elkaar wordt afgestemd. Dit wordt ook wel ‘ketenzorg’ genoemd. Wilt u meer weten over ketenzorg en de kosten? Lees het hier.

Op het diabetesspreekuur kunt u terecht voor de controles als u bekend bent met suikerziekte oftewel diabetes mellitus. Tenminste 1x per jaar komt u bij de POH-S langs voor een uitgebreide controle.
Wij vragen patiënten zelf de verantwoordelijkheid te nemen in het hebben van regelmatige controles van de diabetes.
Meer uitleg: klik hier
Voor mensen met hart- en vaatziekten bestaat een speciaal spreekuur waarbij de praktijkondersteuner uw bloeddruk meet, bloedwaarden controleert en leefstijladviezen geeft. Deze controle vindt 1x per jaar plaats (tenzij anders afgesproken).
Wij vragen patiënten zelf de verantwoordelijkheid te nemen in het hebben van de jaarlijkse controle.
Meer uitleg: klik hier
Ben je een roker of heb je (een):
- Hoge bloeddruk
- Hoog cholesterol
- Hart- en vaatziekten in je familie
- Veel stress
Je loopt mogelijk een hoog risico op het ontwikkelen van hart- en/of vaatziekten
Voor mensen met risico op hart- en vaatziekten hebben we een spreekuur bij de praktijkondersteuner. Deze controle vindt 1x per jaar plaats (tenzij anders afgesproken).
Wij vragen patiënten zelf de verantwoordelijkheid te nemen in het hebben van de jaarlijkse controle.
Meer uitleg: klik hier
Onze praktijkondersteuner geeft adviezen en controleert inhalatietechnieken bij mensen die bekend zijn met astma en COPD. Tevens kunt u terecht voor advies en begeleiding als u wilt stoppen met roken. Daarnaast worden er tijdens deze spreekuren longfunctieonderzoeken gedaan.
Wij vragen patiënten zelf de verantwoordelijkheid te nemen in het hebben van de jaarlijkse controle.
Meer uitleg: klik hier