GLI

Wat is GLI

Misschien hoor je vaak de term GLI. Een GLI is een uitgebreid leefstijlprogramma. In dit programma word je begeleid door een coach en andere zorgverleners. Je krijgt advies en uitleg over:

  • gezonde voeding;
  • gezonde gewoontes;
  • lekker slapen;
  • omgaan met stress en ontspannen;
  • en gezond bewegen.

Het programma helpt je om je gedrag te veranderen om je gezonder te voelen en dit ook zo te houden.

Zo’n leefstijlprogramma duurt 2 jaar.
Het programma bestaat uit groepsbijeenkomsten en gesprekken alleen met professionals. Het aantal bijeenkomsten verschilt per programma

Voor wie?

De uitgebreide leefstijl programma’s zijn voor mensen die zich graag gezonder willen gaan voelen. Je kunt meedoen als je:

  • een BMI hoger dan 30 hebt.
  • of als je een BMI hoger dan 25 hebt én daarbij een hoog risico op een of meer ziekten, zoals hart- en vaatziekten of suikerziekte (diabetes).

Het is belangrijk dat je zelf ècht gemotiveerd bent om deel te nemen aan het tweejarige programma.

Wat is een BMI en hoe weet je welk BMI jij hebt? De BMI (Body Mass Index) is een maat. Het is een som van je lengte en je gewicht. De maat geeft aan of je een gezond gewicht hebt. Klik hier om makkelijk je BMI te berekenen en betrouwbare informatie lezen.

Behandelruimte Huisartsenpraktijk de Greev

Aanmelden

Wil je meedoen aan een leefstijlprogramma? Bespreek dit dan eens rustig met je huisarts. Samen kun je kijken welk programma het beste bij je past. En de huisarts kan dan verwijzen.

Wil je eerst meer informatie over het programma of over de coach bijvoorbeeld? Neem dan contact op met de GLI aanbieder. De gegevens vind je op de aanbodpagina. Je kunt bellen of kijken op de website

Vind je het ingewikkeld hoe het allemaal zit en wat je moet doen, bespreek het dan met de huisarts of de praktijkverpleegkundige. Zij denken graag met je mee!

Wil je meer weten?

Op de website gliz.org kan je meer informatie lezen over de leefstijprogramma’s.